Affischtävling

1991-affisch
Vinnaren i ForskarFredags affischtävling 2009! Kategori 13-18 år.

Teckningstävlingar

Teckningstävlingar är ofta en bra form av tävlingsaktivitet. Teckningar går att göra på relativt kort tid, är enkla att ställa ut och kräver inget avancerat material. Ett moment som kan vara svårt att locka publik till är en eventuell prisutdelning.

Kom ihåg att marknadsföra tävlingen i förväg, t.ex. via utskick till skolor, pressmeddelanden och tidningsannonser.

Affischtävling

En tävling i att göra affischer kan utformas på olika sätt. Tävlingsbidragen kan tecknas, skapas i dator, klippas och klistras osv. Affischer är enkla att ställa ut och det är lätt att variera temat för tävlingen. Se ForskarFredags affischtävling 2009.

Målgrupp: Bred, anpassningsbar.

Förberedelser: Utse en ansvarig för tävlingen som kan ge instruktioner och hjälpa till, bestäm hur bidragen ska utformas, lämnas in och bedömas. Ordna det material som behövs. Bestäm lämpliga priser och hur prisutdelning ska ske. Marknadsför aktiviteten.

Utmaningar: Att utforma bedömningskriterier och följa dem. Att skapa en bra form på eventuell prisutdelning och att få folk att närvara vid den.

Fördelar: Tacksamt att ställa ut tävlingsbidragen. Inget dyrt material behövs. Vinnaraffischen kan användas för att marknadsföra kommande event.


Lägg till en kommentar